Meidän Jyväskylä

Meidän Jyväskylässä on hyvät opiskelu mahdollisuudet.  Suomessa on ilmainen kouluruoka ja peruskoulu on ilmaista. Täällä on myös paljon isoja supermarketteja ja muita hyviä elintarvike kauppoja. Täällä on hyviä laskettelurinteitä ja mäkihyppymäki.

In our Jyväskylä, we have awesome studying possibilities. Finland has a free school and lunch there. Here are also a lot of supermarkets and other good shops, were you can buy food and everything you need. Here are good downhill skiing hills and ski jump place.

 

jyväskylässä on tällä hetkellä aika lämmin. hiihtoloma alkaa ja lunta sataa. täällä on aika tylsää kun ei koskaan tapahdu mitään. monet seuraavat innolla olympialaisia. melkein kaikki on innoissaan ku Suomi pärjää hyvi jääkiekos  ja sai kultaa hiihdossa.

Jään paksuus

Palokkajärven seurannan aloituimme tammikuun alussa, kun koulu jatkui joululoman jäljiltä. Viikoittain mittaamme jään paksuuden (turvallisuus huomioiden). Satunnaisesti otamme myös pohjaveden lämpötilan ja pH:n sekä jäänäytteen. Maaliskuun alussa haemme vesinäytteen Palokkajärven syvänteestä, joka on noin 10 metriä, yhdessä biologianopettajan Markku Tossavaisen kanssa.

 

9.1.2014 jään paksuus oli 0 senttimetriä.

jee

Tämä on ensimmäinen kerta, kun teemme jäänpaksuuden mittausta. Tarkoitus oli koko ryhmän voimin mennä jäälle, mutta jää oli hävinnyt. Nurmikin vihersi.

16.1.2014 jään paksuus oli 10 senttimetriä.IMG_1097

Jes! Pakkasta ja kunnon jää lähteä tekemään ensimmäinen jäämittaus. Ope oli edellisenä päivänä käynyt jäällä luistelemassa ja tutkimassa jäätilannetta jututtaen muutamia pilkkijöitä. Tytöt saivat kuvattua hienoja haloja taivaalla tuntimme aikana.

23.1.2014 jään paksuus oli 22 senttimetriä.IMG_1114

Sää suosi meitä jälleen ja aurinko helli kasvojamme. Toivottavasti aurinkoista säätä jatkuu mahdollisimman pitkään.

31.1.2014 jään paksuus oli 25 senttimetriä.

jaamittaajat

Jään paksuutta mittaamassa vasemmalta ope-Päivi, Samuli, Simo ja Juuso.

6.2.2014 jään paksuus oli 30 senttimetriä, josta teräsjäätä oli 29 cm.

jaa

Tänään otimme ensimmäisen jäänäytteen Palokkajärvestä. Hyvältä näytti, kohvajäätä oli vain pinnassa noin 1 cm verran eli ei juuri mitään. Nyt on luvattu lauhaa ainakin viikoksi eteenpäin. Hauska nähdä, miten jää muuttuu viikon aikana.

13.2.201 jään paksuus oli noin 30 cm.

vesi_jaalla

Jäällä oli vettä viikon jatkuneen laiuhan sään johdosta, mutta mittaajamme selvisivät kuivin jaloin takaisin sisälle katsomaan Suomen jäkispeliä. 🙂

21.2.2014 Pojat lähtivät ulos mittamaan jäätä ja me tytöt jäimme sisälle kirjoitaamaan blogia. Jään paksuus 32cm, josta kohvajäätä 3,5cm. Hiihloman alkuun 2 tuntia, 18 minuuttia ja 4 sekunttia. Tunnelma hieman hilpeä 🙂

 

Lumen syvyys

9.1.2014 lunta oli 0 senttimetriä.

lumenmittaus_1

Mittauspaikkana tulee olemaan koulun ja Palokkajärven valiin jäävä koivikko. Tarkoituksena on tulevinakin talvina suorittaa lumenpaksuus mittauksia samalta alueelta. Kuvassa vasemmalta Jesse, Samuli, Miro ja Juuso, joista Miro yhdessä Aleksanterin ja Eliaksen kanssa hoitavat lumimittaukset. Jesse, Samuli, Juuso ja Simo hoitavat jäämittaukset.

 

Lumensyvyydet ovat keskiarvo viidestätoista mittauksesta ( 5 mittauskohtaa, joissa jokaisessa tehdään kolme mittausta – oikealta, edestä ja vasemmalta).

16.1.2014 Lumen syvyys oli 2.4 senttimetriä.

IMG_1069

 

Kuulas pakkaspäivä, lämpötila ulkona puolelta päivin -20 C, melkein tyyntä. Koulumme sääasema näytti ”lämpötila tuntuu kuin”-arvoksi -22 C.

23.1.2014 Lumen syvyys oli 4 senttimetriä. IMG_1081

31.1.2014 Lumen syvyys oli 4,2 cm.

 

6.2.2014 Lumen syvyys oli 7,8 cm.jii

 

13.2.2014 Ystävänpäivän aattona lumen syvyys oli 2,8.

ruoho

21.2.2014 Lumen paksuus hiihtolomalle lähdettäessä 0,8cm

 

 

Aloitus ja muuta infoa

kokeilu

Hei!

Palokan koulun 8F aloitti tänä talvena lumen ja jään mittailun. Merkitsemme tähän blogiin joka viikko havaintoja säästä ja lumen-ja jään paksuudesta. Laitamme myös kuvia ja tutkintoja tulevasta Jaroslavjian matkastamme, jonne osa meistä lähtee 24.4.  Lisäksi näette havaintoja kuvien avulla, joita  olemme ottaneet. Tätä projektia johtaa opettaja Päivi Manninen.

Hello!

Palokka school´s 8F-class started this winter to measure snow and ice. We will write down every week our findings about weather and snow and ice. We will also put pictures and information about coming Jaroslavl journey, were a few of us are going 24th of April. Also you will see chances of the weather by pictures, what we have took. The head of this project is teacher Päivi Manninen.